Vacatures Strafrechtswinkel Amsterdam

Vacature Strafrechtswinkelier

 

Functieomschrijving

Bij de Strafrechtswinkel zul je ongeveer één spreekuur per twee weken gaan lopen en je begeven in de praktijk van het straf- en bestuursrecht. Als medewerker voer je tijdens de spreekuren (op dinsdagavond) samen met een collega intakegesprekken met cliënten. Je stelt vervolgens een plan op en gaat aan de slag. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit procederen. Dit houdt in dat je bezwaar-, beroep- en verzetschriften schrijft. Via deze stukken bepleit jij het standpunt van je cliënt. Daarnaast heb je veel (telefonisch) contact met diverse instanties, zoals het CJIB, CVOM, CBR, RDW en de Gemeente. In een groot aantal zaken zal de procedure leiden tot een zitting, waar jij dus je cliënt vertegenwoordigt voor de rechter.

Het werk van strafrechtswinkelier is zowel juridisch als maatschappelijk veeleisend. Als medewerker zal je daarom aanvullend onderwijs krijgen dat gericht is op de juridische praktijk. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd zoals een bezoek aan het Gerechtshof, de gevangenis of het ICC en natuurlijk een borrel op zijn tijd. En het jaarlijkse SSWA-weekend mag in dit lijstje activiteiten natuurlijk ook niet ontbreken!

 

Functie-eisen

  • Je studeert rechten aan de UvA of de VU
  • Je hebt kennis van het formele en materiële strafrecht, alsmede van het bestuursprocesrecht of je bent bereid je daar op korte termijn in te verdiepen
  • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar
  • Je bent maatschappelijk betrokken
  • Je durft een zaak te bepleiten voor een rechter en durft daarbij in te gaan tegen bijvoorbeeld een Officier van Justitie
  • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken

 

Wat de Strafrechtswinkel jou biedt

  • Een werkelijk unieke praktijkervaring
  • Een leuk en enthousiast team van collega’s
  • Indien je meer dan een jaar werkzaam bent heb je de mogelijkheid om studiepunten (6) voor je werkzaamheden te krijgen

 

Solliciteren?
Wil jij je opgedane kennis gebruiken om je voor de samenleving in te zetten? Wil jij wel eens in het echt een vrijspraak bepleiten voor een strafrechter? Wil jij in een leuk hecht team echt het verschil maken?
Stuur dan uiterlijk 5 mei een motivatiebrief, een cv en een scan van je officiële cijferlijst naar sollicitatie@strafrechtswinkelamsterdam.nl.