Vacatures Strafrechtswinkel Amsterdam

Functieomschrijving

Als medewerker zal je zelfstandig (onder begeleiding van advocaten) cliëntgesprekken voeren, contacten onderhouden met bestuursorganen, politie en justitie en krijg je de mogelijkheid om je cliënt te vertegenwoordigen voor de rechter.
Tijdens de spreekuren (dinsdagavond) voer je samen met een collega een intakegesprek met cliënten. Je stelt vervolgens een plan op en gaat aan de slag. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit procederen. Dit houdt in dat je bezwaar-, beroep- en verzetsschriften schrijft. Via deze stukken bepleit jij het standpunt van je cliënt. In een groot aantal zaken zal de procedure leiden tot een zitting waarin jij je cliënt zal vertegenwoordigen voor de rechter.

Functie-eisen
– Je studeert rechten aan de UvA of de VU
– Je hebt kennis van het formele en materiële strafrecht, alsmede van het bestuursprocesrecht of je bent bereid je daar op korte termijn in te verdiepen
– Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar, gedurende minimaal één jaar
– Je bent maatschappelijk betrokken
– Je durft een zaak te bepleiten voor een rechter en durft daarbij in te gaan tegen bijvoorbeeld een Officier van Justitie
– Je kunt zelfstandig werken

Wat de Strafrechtswinkel jou biedt
– Een unieke praktijkervaring waarbij je op verschillende vlakken veel kennis op zal doen
– Een leuk en enthousiast team van collega’s
– Leuke en leerzame uitjes
– Indien je een jaar werkzaam bent heb je de mogelijkheid om studiepunten (6 of 12) voor je werkzaamheden te krijgen

Solliciteren?
Wil jij je opgedane kennis gebruiken om je voor de samenleving in te zetten? Wil jij wel eens in het echt een vrijspraak bepleiten voor een strafrechter? Wil jij in een leuk hecht team echt het verschil maken?
Stuur dan vóór 4 februari 2018 een motivatiebrief, je cv en een scan van je officiële cijferlijst naar sollicitatie@strafrechtswinkelamsterdam.nl.